top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

iStock-979419976.jpg

VEEL GESTELDE VRAGEN

Voor de behandeling

  • Wat is de werkwijze van Dierenkliniek Vetadent?
    Wij vinden een rustige benadering en een duidelijke uitleg erg belangrijk. Wij nemen dan ook voldoende tijd voor u en uw huisdier.
    Voorafgaand aan een afspraak ontvangen wij graag een doorverwijzing van uw dierenarts.
    Lees hier meer over onze werkwijze. 

  • Hoe maak ik een afspraak?
    Een afspraak inplannen kan zowel online als telefonisch via: +31 45 203 1215
    Om online een afspraak te maken, klik hier:
     

  • Kan ik ook direct een afspraak voor de behandeling maken, of is een consult eerst nodig?
    Wij raden aan om eerst een afspraak in te plannen voor een gebitsconsult. Tijdens dit consult wordt uw huisdier namelijk uitgebreid gecontroleerd. Zo kunnen wij beoordelen of uw huisdier een gebitsbehandeling nodig heeft en of uw dier fit genoeg is voor een narcose. Bovendien kunnen wij u dan een inschatting geven van de te verwachten kosten. 
    Wilt u liever direct een afspraak maken voor een behandeling? Dat is mogelijk, maar dan is het noodzakelijk dat wij naast een doorverwijzing ook duidelijke foto's ontvangen van het volledige gebit van uw dier.

  • Waar is de praktijk gelegen?
    Dierenkliniek Vetadent ligt aan de O.L. Vrouwestraat 65, 6461BN te Kerkrade.

  • Waar kan ik parkeren?
    Parkeren is mogelijk aan de zijkant van de dierenkliniek. LET OP! De parkeerplaats ligt aan een eenrichtingsstraat. Volg via navigatie: Rolduckerstraat 62, 6461VM Kerkrade. Er zijn meerdere parkeerplaatsen op het terrein van de dierenkliniek aanwezig.

 

Over de behandeling

  • Wat zijn de kosten van een gebitsbehandeling?
    Voor een overzicht van de kosten van een gebitsbehandeling, klik hier
    Voor een goede indicatie van de kosten van de gebitsbehandeling, raden wij aan om eerst een gebitsconsult in te plannen zodat wij het gebit en de gezondheidssituatie van uw dier goed kunnen beoordelen. De kosten van een gebitsconsult zijn €44,00

  • Wat is het risico van narcose?
    Narcose is tegenwoordig zeer veilig en wordt dagelijks bij veel dieren toegepast. Toch is het belangrijk om te weten dat er – hoe klein ook – altijd een risico aan verbonden is. 
    Milde bijwerkingen zoals sloomheid, en misselijkheid komen af en toe voor. Ernstige complicaties zoals ademhalingsproblemen, hartritmestoornissen of een allergische reactie zijn zeldzaam. In uitzonderlijke gevallen kan narcose leiden tot overlijden, vooral bij dieren met onderliggende gezondheidsproblemen. Om dit risico zo klein mogelijk te houden, doen wij vooraf altijd een uitgebreide gezondheidscontrole en stemmen we de narcose nauwkeurig af op het dier. Bovendien wordt uw dier tijdens de narcose zorgvuldig gemonitord. Wij beoordelen daarbij onder andere de ademhalingsfrequentie, CO2-waarde, hartslag, bloeddruk en temperatuur. 

  • Wordt er gebruik gemaakt van gasnarcose?
    Ja, tijdens alle behandelingen zal uw dier geïntubeerd worden (een buisje in de keel krijgen) zodat uw dier goed kan ademen. Via dit buisje kan uw dier vervolgens gasnarcose inademen. 

​

Na de behandeling:

  • Kan mijn dier nog wel eten na de behandeling?
    Uw dier zal nog goed kunnen eten na de behandeling. Indien nodig worden er tijdens de gebitsbehandeling slechte of rotte tanden getrokken. Uw dier zal voor de behandeling pijn hebben gehad veroorzaakt door deze aangetaste tanden en bijkomende ontstekingen. Wanneer wij de tanden trekken, lossen wij deze pijnlijkheid op. 
    De eerste paar dagen na de gebitsbehandeling zal uw dier misschien wel wat moeite hebben met eten. Dit wordt veroorzaakt door de narcose en doordat uw dier een gek gevoel in de bek zal hebben als er tanden getrokken zijn. Gelukkig gaat dit vanzelf weg en zal uw dier beter kunnen eten dan sinds lange tijd.

  • Wat mag mijn dier eten na de gebitsbehandeling?
    Wanneer er tanden of kiezen getrokken zijn tijdens de gebitsbehandeling, wordt aangeraden om na de gebitsbehandeling zachte, niet-plakkende voeding aan te bieden. Denk hierbij aan gekookte kip met rijst of vis. Na enkele dagen kan uw dier weer geweekte brokken eten en meestal kan na een week weer gestart worden met de normale voeding. 

  • Heeft mijn dier pijn na de gebitsbehandeling?
    Nee, uw dier zal geen pijn hebben na de gebitsbehandeling. Wanneer het nodig is om tanden of kiezen te trekken tijdens de gebitsbehandeling wordt er gebruik gemaakt van lokale verdoving. Bovendien krijgt uw dier tijdens de behandeling en thuis tot enkele dagen na de behandeling pijnstilling zodat er geen sprake is van pijn na de behandeling. 

  • Waar moet ik op letten na de gebitsbehandeling?
    Na de gebitsbehandeling zal uw dier nog een beetje suf zijn van de narcose. Dat is normaal. Uw dier moet wel op u reageren. 
    Mogelijk heeft uw dier niet direct eetlust, dat is normaal en dat zal gelukkig snel verbeteren. 

  • Lossen de hechtingen vanzelf op?
    Ja, wanneer er tanden getrokken zijn, worden de wonden gehecht. De gebruikte hechtingen lossen vanzelf op. Wel raden wij aan om één tot twee weken nadat er tanden getrokken zijn een afspraak te maken voor een nacontrole.

  • Hoe voorkom ik dat er gebitsproblemen ontstaan?
    Wij raden aan om het gebit van uw dier regelmatig te poetsen. Dit is de beste manier om gebitsproblemen in de toekomst te voorkomen. Lees hier meer informatie over hoe u de tanden van uw dier kan poetsen.

​​

Werkwijze: Over
bottom of page